• 17 de juliol de 2020

    Desactivant el Dolor

    Aquests cercles de colors són cèl·lules nervioses en una part del cervell anomenada amígdala central, tretes d'un ratolí. Mentre que aquesta regió és coneguda des de fa temps per involucrar-se en el control d'emocions negatives i les respostes a l'estrès, els científics han descobert que també juga un paper important en la sensibilitat al dolor. Utilitzant tècniques d'enginyeria genètica que poden activar o desactivar les cèl·lules nervioses en resposta a la llum (una tècnica coneguda com optogenètica), els investigadors descobriren que l'amígdala central envia senyals que desactiven altres parts del cervell involucrades en respondre al dolor. Els estudis anteriors tendien a enfocar-se en regions del cervell que s'activen en resposta al dolor, però aquest és el primer cúmul de cèl·lules nervioses que s'ha demostrat que desactiva les respostes al dolor. Trobar maneres de provocar senyals calmants d'aquestes cèl·lules podria portar a noves idees per poderosos i precisos calmants.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge del treball de Thuy Hua i Bin Chen, i col·laboradors, Fan Wang Lab, Duke University Medical School
    Department of Neurobiology, Duke University Medical Center, Durham, NC, EUA
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Nature Neuroscience, maig de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.