• 14 de març de 2020

  Des de Tots els Angles

  Quan només veus una foto des d'un angle particular, és fàcil ser enganyat. Aqueixa és una limitació d'algunes tècniques microscòpiques. S'han millorat enormement des del primer microscopi, però alguns, com els microscopis òptics que visualitzen artificialment les molècules fluorescents, poden revelar només alguns elements a la vegada, mentre que altres, com els microscopis electrònics, dificulten distingir què és que. Una nova aproximació combina aquestes dues tècniques per a donar brillants vistes tridimensionals d'ambdues estructures individuals i la seua localització en l'espai. En aquest vídeo, les proteïnes clau són visualitzades a través d'un microscopi òptic (verd i morat) i imatges de microscòpia electrònica (taronja), revelant detalls estructurals del desenvolupament de cèl·lules cerebrals adherint-se unes a altres i trobant-se durant el seu camí. Aplicar aquesta tècnica a altres estructures en el cos podria ser d'ajuda a l'hora de revelar les relacions nanoscòpiques en el focus del desenvolupament d'una malaltia, i en última instància, afavorir l'èxit de noves formes de tractament.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo del treball de David P. Hoffman i Gleb Shtengel, i col·laboradors
  Janelia Research Campus, Howard Hughes Medical Institute, Ashburn, VA, EUA
  Drets del vídeo reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, gener de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.