• 23 d'agost de 2018

  Dents Senceres

  Els odontòlegs en formació necessiten molta pràctica, però aconseguir dents reals per a practicar pot ser difícil. A més a més, l'ús de dents naturals extretes suposa un risc d'infecció i hi poden haver grans variacions en les formes i les mides. Tot i que hi ha disponibles dents artificials, fetes amb diverses resines de colors que representen diferents components com la polpa o l'arrel, no es comporten de la mateixa manera que les autèntiques i no els agraden als estudiants. Actualment, els investigadors estan desenvolupant maneres de convertir dades d'imatges reals a partir d'escaneigs de tomografia computada en models impresos en 3D (com el de la imatge) que estan dissenyats per reflectir amb més precisió l'estructura, la composició i les propietats de les dents naturals. Queda molt de treball per desenvolupar la tècnica però, tenint en compte que gairebé dos terços dels procediments dentals realitzats pels estudiants de grau fallen perquè han hagut d'aprendre amb dents artificials, esperem que ho facen ràpid.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge d'A. Cresswell-Boyes, Queen Mary University of London
  Dental Physical Sciences, Institute of Dentistry, Francis Bancroft Building, Queen Mary University of London, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Journal of Microscopy, juny de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.