• 3 de novembre de 2016

  Deixa de Ser Satèl·lit

  ¿Alguna vegada has tingut una contractura en un múscul? Si és així, s'haurà reparat per les cèl·lules satèl·lit (SCs). Aquestes són les cèl·lules mare que poden convertir-se en diferents tipus de cèl·lules músculars. Investigacions recents sobre com es desenvolupen les SCs han descobert que han d'activar un gen anomenat Prox1 per a convertir-se en cèl·lules musculars. Prox1 inhibeix els gens que mantenen la SC en un estat similar a cèl·lules mare, i activa els gens que li confereixen característiques de les cèl·lules musculars. No obstant això, hi ha molts tipus de cèl·lules musculars. Si la SC continua expressant Prox1, això pot dirigir-la a convertir-se en un tipus de cèl·lula anomenada fibra muscular lenta, que es mostra a la imatge. Aquestes cèl·lules contenen una proteïna muscular d'alta resistència específica (en verd, Prox1 es mostra en vermell). Prox1 regula les cèl·lules mare en molts tipus de teixit, de manera que aquesta informació és important per a la investigació de la reparació i de l'envelliment.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Riikka Kivelä i col·laboradors
  Wihuri Research Institute, Biomedicum Helsinki, Finlàndia
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, octubre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.