• 21 de juliol de 2020

    Debat sobre la Fertilitat

    Fets en els testicles, els espermatozoides tenen un llarg viatge per davant abans d'emergir amb l'habilitat per a fecundar un òvul. Viatgen des de cadascun dels túbuls seminífers testiculars fins l'epidídim, un llarg tub altament enrotllat on continuen per madurar abans d'eixir a través del vas deferens cap als conductes ejaculadors. Un epidídim funcional és fonamental per a la fertilitat masculina, i a més els investigadors descobriren recentment que açò depén de la seua comunicació amb els testicles durant el desenvolupament. També identificaren una proteïna testicular, NELL2, la qual s'unix a un receptor específic a l'epidídim en desenvolupament que permet finalment desbloquejar la producció de l'enzim OVCH2 (es troba en color magenta en este tall histològic a través de l'epidídim), on les seues interacciones posteriors amb una proteïna superficial espermàtica, ADAM3, són essencials per a la maduració espermàtica. Els ratolins mascle que els falta la proteïna NELL2 són estèrils, patint defectes en la motilitat espermàtica, suggerint així que estes complexes interaccions entre els testicles i l'epidídim, conegudes com a senyalització lumicrinal, tenen implicacions importants per a la investigació de l'esterilitat masculina

    Escrit per Emmanuelle Briolat
    Imatge del treball de Daiji Kiyozumi i col·laboradors, Osaka University
    Immunology Frontier Research Center, Osaka University, Suita, Osaka
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Science, juny de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.