• 19 de juny de 2015

  D'ací Cap Allà

  La majoria de les societats d'avui en dia són molt mòbils, amb la gent viatjant milers de quilòmetres per carretera, ferrocarril i aire per a anar a treballar, la família i la diversió. Però, així com preparen les seues maletes, aquests viatgers també poden emportar-se amb ells equipatge biològic no desitjat: virus. Prop de quatre milions de persones viatgen entre els estats dels EUA per anar a treballar, com es mostra en aquest mapa, que van des d'un grapat (línies blaves) fins a 10.000 (roig) que es mouen entre les principals ciutats diàriament. Mitjançant la cartografia d'aquestes xarxes de viatge amb els patrons d'infecció pel virus de la grip, els investigadors han trobat que la propagació i evolució del virus arreu del país està prou relacionada amb les rutes de observades. Només als EUA, milers de persones moren per la grip cada any, i la propagació dels brots pot ser difícil de predir. Una major comprensió sobre com les infeccions es contagien a altres estats a través de xarxes de viatge ajuda als equips de salut pública a planificar la millor manera de mantenir-les sota control.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Brooke Bozick i Leslie Real
  Emory University, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.