• 17 d'abril de 2021

    Cossos De Bolet

    Una pregunta clau la qual la neurociència busca respondre és com les neurones treballen juntes per ajudar-nos a interpretar i interactuar amb el nostre entorn en constant canvi. Processos com aquest són més fàcils d’estudiar en cervells menys complexos d’organismes petits. Els cossos de bolet (densos conjunts de fibres neuronals) al cervell d’insectes i invertebrats ajuden aquests organismes a aprendre i recordar les olors, imatges i sons que troben. Els científics han estudiat aquestes estructures per aprendre més sobre els circuits i els processos que tenen rerefons en la memòria, per exemple, com els cossos de bolet ajuden aquests organismes a recordar certs llocs i relacions entre diferents elements. Aquesta imatge és d’un cos de bolet de cranc d’investigacions recents sobre com l’evolució pot haver configurat aquestes estructures de manera diferent en algunes espècies en funció de les seues demandes ambientals. Estudis com aquests sobre anatomia cerebral no humana revelen informació clau sobre els tipus de circuits neuronals que ens permeten interactuar amb el nostre món.

    Escrit per Gaëlle Coullon
    Imatge del treball de Nicholas Strausfeld i Marcel E Sayre
    Department of Neuroscience, University of Arizona, Tucson, Arizona, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons 4.0 International (CC BY 4.0)
    Publicat en eLife, febrer de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.