• 15 de febrer de 2018

  Corregint Plegaments

  Si no plegues la teua roba correctament, acabarà en un embolic deforme. El mateix ocorre amb les proteïnes empaquetades en cada cèl·lula del nostre cos, on malalties greus poden sorgir si aquestes es pleguen sense la forma adequada. Les malalties causades per un prió són incurables i provoquen malalties fatals quan algunes proteïnes particulars del cervell es pleguen incorrectament. Els investigadors, buscant nous tractaments, van bloquejar l’activitat d’un grup de receptors moleculars del cervell i van trobar que els efectes destructius de les proteïnes mal plegades foren reduïts. Van realitzar el mateix experiment en ratolins, tant utilitzant un fàrmac que obstruix els receptors, com criant individus modificats genèticament sense ells. En ambdós casos, els símptomes disminuiren i el deteriorament del cervell s’alentí, tal com s’observa a les diferents estructures intactes (destacades en verd) de les seccions del cervell d’un ratolí infectat, i d'un ratolí tractat, amb bona salut, (a la dreta), però que estan absents en el cervell malalt del ratolí no tractat (a l'esquerra).

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge adaptada del treball de Despoina Goniotaki i Asvin K. K. Lakkaraju, i col·laboradors
  Institute of Neuropathology, University of Zurich, Zurich, Suïssa
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Pathogens, novembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.