• 11 de novembre de 2020

  Consumit pel Càncer

  En les darreres fases del càncer, els pacients pateixen sovint el deteriorament extrem del múscul i la pèrdua de pes - una condició coneguda com caquèxia. Però, no estava clar si la degradació del teixit és avantatjosa per al càncer o si és només una conseqüència de la malaltia. Els estudis del creixement de tumors a la mosca del vinagre ara suggerixen que de fet els càncers desmunten el múscul per fer-se més forts. El desenvolupament de certs tumors en les mosques va causar que el múscul sà (esquerra) es perdera (dreta), la qual cosa va contribuir al creixement del tumor i a una major destrucció del múscul. Es va descobrir que els tumors produïen una proteïna transportadora que els permetia absorbir aminoàcids - blocs que formen proteïnes - del múscul que s'estava deteriorant, i emprar-los per al seu propi creixement. Els investigadors també han identificat un compost que bloqueja el transportador i que, quan era subministrat a les mosques, inhibia el creixement dels tumors i impedia la caquèxia. L'esperança és que aquest tipus de compost puga tindre efectes anticancerígens en humans també. Pots llegir més sobre aquesta investigació al MCR LMS ací.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge treta del treball de Holly Newton i col·laboradors
  Metabolism and Cell Growth group, Medical Research Council London Institute of Medical Sciences, Londres, Regne unit
  Drets de imatge reservats als autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, setembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.