• 23 de desembre de 2022

  Comunicacions Canceroses

  La idea més estesa sobre la progressió del càncer és que una cèl·lula mutant rebel comença a dividir-se sense control per a formar un tumor, que després s'expandix i envaïx el teixit circumdant. Però les noves investigacions suggerixen que hi ha molt més que això. No es tracta simplement que el tumor conquiste el seu entorn. Sembla existir una comunicació contínua entre el tumor i el teixit circumdant, un bucle de retroalimentació positiva de senyalització necessari per a promoure el creixement del càncer. Aquesta imatge mostra una característica de la interacció entre el teixit tumoral i la pell: un factor de creixement que afavorix la invasió tumoral (tenyit de roig) s'allibera a la frontera (verda) entre el teixit circumdant i les cèl·lules canceroses. L'esperança és que, si els científics poden escoltar d'amagat aquestes converses entre el càncer i el teixit, puguen trobar la manera de silenciar-les i acabar amb el càncer.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge del treball de Shaopeng Yuan i col·laboradors/es
  Robin Chemers Neustein Laboratory of Mammalian Cell Biology and Development, The Rockefeller University, New York, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, novembre de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.