• 11 d'agost de 2020

  Comparació i Contrast

  Una col·laboració científica de 40,5 milions de dòlars té com a objectiu identificar quines cèl·lules cerebrals són larrel de la malaltia dAlzheimer. Identificar exactament on i com comença la malaltia podria permetre als científics identificar objectius per a nous tractaments. Els investigadors de The Allen Institute, Washington, analitzaran el teixit post-mortem dels cervells d'unes 100 persones, des daquells que tenen poc o cap signe de la malaltia (a l'esquerra), fins a les etapes posteriors, que normalment mostren una pèrdua substancial de teixit cerebral (dreta). Amb l'objectiu d'identificar quines cèl·lules són vulnerables als danys en les primeres etapes de la malaltia, l'equip estudiarà els canvis en l'activitat genètica de la cèl·lula i crearà mapes d'alta resolució de cèl·lules cerebrals, mostrant com es degraden amb el progrés de la malaltia. També investigaran per què sembla que algunes persones tenen una resistència natural al desenvolupament de plaques que són característiques de la malaltia dAlzheimer i per què altres desenvolupen plaques, però no demència.

  Escrit per Deborah Oakley
  Imatge de University of Washington, Seattle, WA, EUA
  The Allen Institute for Brain Science and University of Washington, Seattle, WA, EUA
  Drets de la imatge reservats per University of Washington
  Comentari de premsa d'Allen Institute for Brain Science

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.