• 1 de gener de 2020

  Començant Junts

  Als primers díes i setmanes del desenvolupament humà - o de qualsevol altre animal vertebrat -, molt abans del naixement, un grup particular de cèl·lules es mobilitza i es difon als voltants de la massa creixent, preparat per iniciar la formació de les diferents parts del cos. Aquestes cèl·lules de la cresta neural són crucials, i comuns entre les espècies. Una àrea on se les ha vist treballar en peixos i amfibis és el cor, no obstant, no està clar si el mateix és cert per a mamífers com nosaltres. Els investigadors seguiren el recorregut de les cèl·lules al llarg del desenvolupament en animals vius, descobriren que contribuiexen als ventricles del cor en ratolins (captats a la imatge, amb les cèl·lules cardíaques en verd i les derivades de cèl·lules de la cresta neural en rosa), i que als peixos zebra ajuden al creixement i reparació inclús en adults. Si aquesta habilitat existeix en humans també, podria ser un instrument integrat per reparar després d'un atac de cor.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Weiyi Tang i Megan L Martik i col·laboradors
  Division of Biology and Biological Engineering, California Institute of Technology, Pasadena, CA, EUA
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en eLife, agost de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.