• 31 de maig de 2016

  Començament Mixt

  Tots necessitem el nostre descans, però els nostres cossos realment mai l’obtenen. Cada dia es formen milers de milions de cèl·lules noves. Cada divisió cel·lular corre el risc de mutació al nostre ADN. Si aquestes mutacions no són reparades, una cèl·lula pot començar a dividir-se de manera descontrolada i formar un tumor. Rastreja els orígens d’un tumor sòlid i trobaràs la cèl·lula rebel que ho va començar tot... o això pensaven els investigadors. La creixent evidència suggereix que un tumor pot sorgir de diverses cèl·lules rebels ampliant el seu nombre. Provant açò en ratolins, els investigadors van introduir tres components genètics per etiquetar cèl·lules de color roig o verd abans de ser instigat el creixement del tumor. La meitat dels tumors examinats mitjançant microscòpia de fluorescència contenien tant cèl·lules roges com verdes, el que demostra que es va originar a partir d’almenys dues cèl·lules mutants diferents. Anàlisis addicionals destapen canvis genètics únics a cada conjunt de cèl·lules. Aquesta tècnica permetrà investigacions més profundes en el que fa que es formen aquests tumors en mosaic.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Christopher Zahm i col·laboradors
  Division of Gastroenterology and Hepatology, Department of Medicine, University of Wisconsin–Madison, Madison, WI, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS One, febrer de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.