• 30 de març de 2020

    Colors Càlids

    A l'igual que un artista fa un xicotet esbós abans de fer un quadre, els investigadors sempre busquen fer experiments a xicoteta escala abans de fer proves amb pacients humans. Els organoids són un bon bloc de dibuix per fer esbossos: simples, miniòrgans crescuts al laboratori que comparteixen algunes propietats bàsiques amb diversos òrgans. Modificant els seus gens podria donar als investigadors una visió més ampla per investigar malalties del desenvolupament, però s'ha vist que no és una feina fàcil. Una nova eina, CRISPR-HOT –una versió modificada de CRISPR-Cas9 que permet als investigadors alterar de forma precisa el DNA de les cèl·lules– ha ajudat a demostrar que sí que és possible fer-ho. Utilitzant-lo per afegir marcadors fluorescents al DNA de l'organoid, tal com es mostra en aquestes fotos de fetge, fa que estructures clau (com l'esquelet estructural mostrat en blau) es vegen clarament per a la seua observació. A més de la capacitat d'il·luminar aquestes estructures, els investigadors apunten que aquesta tècnica pot ser utilitzada en diversos tipus d'organoids per a contestar preguntes essencials de salut, com pot ser investigar com una divisió anormal de les cèl·lules poden donar lloc a càncer.

    Escrit per Anthony Lewis
    Imatge de Benedetta Artegiani i Delilah Hendriks, Hubrecht Institute
    Hubrecht Institute, KNAW (Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences), Utrecht, Països Baixos
    Drets de la imatge reservats pel Hubrecht Institute
    Investigació publicada en Nature Cell Biology, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.