• 12 de maig de 2020

  Club de Cultius

  Durant el segle passat, els investigadors han estudiat el creixement de les cèl·lules del càncer en capes planes en plaques de Petri, però no són cap substitut de la realitat. Els tumors (i els teixits en què creixen) són estructures tridimensionals i es comporten de manera molt diferent en la vida real que en un plat de plàstic al laboratori. En els últims anys, els investigadors han començat a desenvolupar sistemes de cultius cel·lulars tridimensionals coneguts com a organoides, que recapitulen els processos de creixement del càncer d'una forma més realista. Aquestes delicades bambolles són organoides produïts a l'intestí gros: els organoides blancs més grans es cultiven a partir de cèl·lules que han estat dissenyades genèticament per portar alteracions comunament trobades en el càncer, mentre que els organoides verds més xicotets provenen de cèl·lules sanes i no modificades. Comparant el creixement d'aquests organoides costat per costat en diferents condicions o en presència de fàrmacs contra el càncer, els científics poden estudiar com es desenvolupen els tumors intestinals per tal de conèixer la millor manera per a tractar-los.

  Escrit per Kat Arney
  Club co-Cultius: Ttilitzant Organoides per a l'Estudi del Creixement del Càncer; un guanyador dels premis Koch Institute Image Awards 2020
  Imatge de Jonathan Braverman, George Eng, Daiyao Zhang i Ömer Yilmaz; Yilmaz Lab MIT
  Imatge cortesia de Koch Institute Image Awards


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.