• 10 de juliol de 2018

    Cèl·lules Enfadades

    Alguns dels primers coneixements sobre quines àrees del cervell controlen el comportament humà provenen d'estudis de pacients amb problemes psicosocials que havien patit danys en una part del cervell. Per exemple, una lesió en la part frontal del cervell típicament produïx un augment en els nivells d'agressió. Si bé la neurociencia ha recorregut un llarg camí des d'aquests primers dies, amb eines més sofisticades disponibles per estudiar com funciona el cervell, encara sabem molt poc sobre com controla l'agressió. No obstant això, un estudi recent en rates ha trobat un grup de cèl·lules en l'escorça prefrontal que formen connexions (que es mostren ací en verd) amb cèl·lules de l'hipotàlem (es mostra en blanc), una àrea del cervell responsable de controlar les emocions. L'equip va trobar que les rates van començar a mossegar-se violentament quan s'estimulaven aquestes connexions. Aquests coneixements comencen a desentranyar els complexos mecanismes cel·lulars subjacents al control del comportament agressiu.

    Escrit per Gaëlle Coullon
    Imatge del treball de Laszlo Biro i col·laboradors
    Department of Behavioural Neuroscience, Institute of Experimental Medicine, Budapest, Hongria
    Imatge reproduïda amb permís del Journal of Neuroscience
    Publicat en Journal of Neuroscience, abril de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.