• 22 de juliol de 2015

    Cap Roig

    Les cèl·lules conegudes com interneurones inhibidores ajuden a controlar els senyals dins del cervell, silenciant-ne algunes, però deixant d'altres. Els científics estudien aquestes cèl·lules en ratolins introduint-les una etiqueta de color fluorescent, que les fa brillar sota un microscopi. Les interneurones GABAèrgiques, anomenades així perquè pels senyals utilitzen una molècula anomenada GABA, només han estat etiquetades de color verd. Fent que un ratolí tinga diferents tipus de neurones etiquetades en diferents colors pot ajudar a distingir-les i estudiar com interactuen, de manera que els científics recentment van desenvolupar un ratolí que tenia neurones GABAèrgiques etiquetades en roig. Ho van fer aconseguint que les cèl·lules produiren la marca roja, anomenada tdTomato, al costat de la maquinària que fa GABA. Això significa que només les neurones que utilitzen GABA fan tdTomato. La imatge mostra un tall a través d'un cervell del ratolí, amb neurones GABAèrgiques en roig i un altre tipus d'interneurona inhibitòria, en color verd.

    Escrit per Esther Redhouse White
    Imatge del treball de Stephanie Besser i col·laboradors
    Carl-Ludwig-Institut for Physiology, University of Leipzig, Alemanya
    Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Investigació publicada en PLOS One, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.