• 1 de febrer de 2015

    Beneficis de la Cervesa

    La cervesa té una mala premsa, però això podria canviar. La tercera beguda més popular del món, després de l’aigua i el te, podria tindre un benefici redimible per a la salut. Els científics han trobat que el llúpol utilitzat per a aromatitzar la cervesa podria protegir les cèl·lules cerebrals dels danys, el que potencialment frenaria el desenvolupament de trastorns com l’Alzheimer i la malaltia de Parkinson. Recentment, un estudi demostrà que un compost que es troba sols en el llúpol anomenat xanthohumol pot protegir les cèl·lules cerebrals contra el dany oxidatiu, que pot contribuir a malalties neurodegeneratives. Un estudi separat suggerix que el xanthohumol inclús millora la memòria. En la medicina tradicional xinesa, el llúpol s’ha utilitzat per tractar una gran varietat de dolències durant segles. Salut!

    Escrit per Nick Kennedy





Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.