• 28 d'agost de 2020

    Arribant-hi

    Els nostres braços i mans ens permeten interactuar amb el món i arribar-hi. Aquests comportaments estan controlats pel nostre cervell, però, ¿com es poden comunicar exactament les nostres extremitats i el nostre cervell? A la recerca de respostes, els neurocientífics van mapar la probòscide de la mosca del vinagre, una part del seu cap utilitzada com una extremitat per a comportaments dirigits a objectius, com aconseguir menjar. Mitjançant diferents tècniques d’imatge, es va crear una anatomia detallada dels músculs probòscids i el grapat de neurones que innerven cadascun. L'equip va comprovar que cada múscul d'aquest apèndix està connectat al cervell mitjançant un tipus de neurona motor, mostrat aquí amb xarxes de colors diferents que representen les dendrites d'un tipus de neurona. Amb aquesta informació, l’equip podia controlar els músculs proboscis individuals manipulant les seves neurones motores corresponents, revelant quins circuits neuronals es necessiten per controlar el comportament d’arribada. En el futur, aquest model podria donar més llum a les xarxes cerebrals darrere de comportaments dirigits a objectius concrets.

    Escrit per Gaëlle Coullon
    Imatge del treball de Claire E McKellar i col·laboradors
    Janelia Research Campus, Howard Hughes Medical Institute, Ashburn, VA, EUA
    Imatge originalment publicada baix llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Publicada en eLife, juny de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.