• 12 de juny de 2015

  Aniversari de l'Observació de Cucs

  El nematode, Caenorhabditis elegans, és un model animal utilitzat per biòlegs a tot el món. El seguiment del seu comportament ajuda en l'estudi de gens similars als presents a les persones. La col·locació d'ous, per exemple, es controla a través d'un circuit neuronal en el cuc que utilitza la serotonina –la mateixa molècula que modula el nostre estat d'ànim. Així és que si trobem cucs que posen ous d'una manera anormal, podem aprendre més sobre trastorns mentals com la depressió. No obstant açò, és molt difícil automatitzar l'anàlisi d'imatges per a detectar aquestes posades d'ous en miniatura. Entreu a Worm Watch Lab: un projecte de ciència per ciutadans, la qual cosa significa que qualsevol pot gravar el moment decisiu de la posada d'ous dels cucs en vídeo. Aquesta setmana fa dos anys des que el projecte va començar, ha esdevingut un èxit enorme: més de 10.000 voluntaris han fet 600.000 classificacions en més de 500 hores de vídeo. El meu líder del grup, André Brown, del Clinical Sciences Centre estava dins de l'equip fundador. Deu mil estan esperant a ser analitzats. ¿Vols participar?

  Escrit per Bertie Gyenes

  Imatge de Laura Grundy i Ev Yemini
  Clinical Sciences Centre
  Drets de la imatge reservats pels autors originals


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.