• 2 de març de 2019

  Analitzant l'Autisme

  Es creu que els origens de l'autisme s'adquirixen durant el desenvolupament inicial del cervell; però, precisament, quan i on, és difícil d'identificar. Per restringir els límits, els investigadors van observar com cèl·lules mare –cèl·lules precursores que poden desenvolupar-se en qualsevol tipus de cèl·lula– derivades de pacients, es desevolupaven en cèl·lules del cervell (a la imatge, amb tipus de cèl·lules específiques tenyides de color roig i verd per seguir el progrés). Les cèl·lules van créixer més ràpidament i amb diferents patrons respecte dels de persones sanes, en una etapa molt primerenca de desenvolupament. L'equip va identificar les característiques principals de les cèl·lules mare, i fins i tot van poder desencadenar aquest desenvolupament anòmal, relacionat amb l'autisme, en cèl·lules normals, demostrant els passos inicials que provoquen el procés. L'autisme en les seues múltiples formes, des de greus a molt manejables, és relativament comú, però les causes i els tractaments encara no estan clars. Aquests descobriments, eventualment, podrien ajudar a identificar-lo en etapes més prematures de la vida, quan les intervencions preventives podrien evitar el trastorn.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Gage Lab, The Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, EUA
  The Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Neuroscience, gener de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.