• 5 de maig de 2017

  Alerta de Cèl·lules Mare

  La regeneració del teixit és una meravella i, en el cas d'aquestes cèl·lules musculars fotografiades, és un bell fenomen. Quan ocorre una lesió, les cèl·lules mare locals entren en acció per reparar el dany, de vegades restaurant els teixits igual de bé que si foren nous. Intrigantment, fins i tot les cèl·lules mare en llocs llunyans de la lesió s'activen. Aquestes cèl·lules activades, s'ha demostrat, són millors i més ràpides en la curació que les cèl·lules no activades. Els científics van plantejar la hipòtesi que per a alertar a les cèl·lules del voltant del cos es requeriria algun tipus de factor de senyalització en tot el sistema. I ara, en comparar la sang de ratolins lesionats i no lesionats, ho han trobat. A més, injectant als ratolins amb el factor abans d'una lesió, els investigadors van ser capaços d'augmentar la velocitat de reparació de l'animal en una ferida infligida posteriorment. Si aquestes troballes són vàlides per als éssers humans, llavors, en principi aquest factor podria ser administrat abans de les cirurgies programades per a millorar els temps posteriors de recuperació.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge cortesia de Joseph T. Rodgers
  Glenn Center for the Biology of Aging and Department of Neurology and Neurological Sciences, Stanford University School of Medicine, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Reports, abril de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.