• 17 d'agost de 2016

  Ajudant a l'Audició

  L'aire que ens envolta està ple de sons. Tant si es tracta d'una cançó enganxosa o el so d'un telèfon, aquests sons deuen viatjar a través de les nostres orelles sense tenir cap obstacle per a què nosaltres els puguem percebre. Quan aquest passatge és interromput en l'orella mitjana o externa, sorgix la pèrdua d'audició conductiva. El tractament consistix en la implantació d'una pròtesi per a l'oïda a l'interior del crani. De tant en tant aquests implants fallen, sobretot en pacients amb la malaltia dels ossos fràgils o aquells que prenen corticosteroides. L'ús del làser per fer la superfície de l'implant més resistent, a nivell microscòpic, podria millorar l'estabilitat de l'implant. Els investigadors van analitzar els efectes d'uns implants modificats amb làser en conills. En comparació amb els implants mecanitzats estàndard, els implants modificats amb làser s'ancoraven millor a l'os. La microscòpia electrònica va revelar una major unió de l'os a l'implant, senyalitzada per protuberàncies de les cèl·lules òssies que s'estenen cap a fora a través dels contorns de l'implant (a la foto). Per tant, la modificació amb làser sembla que donarà un cop de mà als implants potencialment inestables.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Furqan Shah i Martin Johansson, i col·laboradors
  Institute of Clinical Sciences, Sahlgrenska Academy at University of Gothenburg, Göteborg, Suècia
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS One, juny de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.