• 7 de setembre de 2020

  A la Primera

  Tots cometem errors en les nostres vides. Però cometre’ls en les primeres etapes de vida, quan un embrió és tan sols unes poques cèl·lules, pot tindre un impacte devastador. Els problemes que ocorren amb la divisió cel·lular durant aquests primers dies crucials, poden donar lloc a unes cèl·lules embrionàries amb un contingut genètic incorrecte (cromosomes), que pot conduir a infertilitat, avortament espontani o defectes de naixement. Per poder comprendre millor el que està succeïnt, els investigadors han desenvolupat una tècnica per poder espiar estes divisions cel·lulars primerenques en embrions humans, donats per dones sotmeses a un tractament de fertilitat. Aquests investigadors han descobert que la primera divisió cel·lular, quan un òvul fertilitzat passa d’una cèl·lula a dos (com es mostra ací), pot tardar diverses hores en completar-se i de vegades pot anar malament. No obstant, la segona divisió, de dos cèl·lules a quatre és molt més precisa, la qual cosa suggereix que realitzar correctament la primera divisió cel·lular és probablement el moment més crucial de les nostres vides.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Emma Ford and Cerys E. Currie, i col·laboradors
  Division of Biomedical Sciences, Warwick Medical School, University of Warwick, Coventry, Regne Unit
  Imatge publicada orginalment sota una llicència Creative Commons Licence (BY 4.0)
  Publicat en BioRxiv, juliol de 2020 (no revisat per pars)

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.